Olemme lomalla 23.5. asti. Loman aikana tehdyistä tilauksista saa -10% koodilla 'TOUKO' ja ne toimitetaan 24.5.

Neulovillan messureissut: Helsinki ja Seinäjoki

Neulovilla avasi syksyn messuputken Helsingin Wanhassa Satamassa pidetyillä Kädentaitomessuilla. Olin jo monta kertaa päättänyt, että pääkaupunkiseudun messuille en lähde, mutta niin vain mieli muuttui, ja varasin Neulovillalle pienen osaston C-hallista. 

Helsingin Kädentaitomessuissa arvelutti kaksi asiaa - tulevatko pääkaupunkiseutulaiset messuille ostoksille, kun lankoja ja käsityötarvikkeita on muutenkin niin hyvin tarjolla - ja kuinka epämukavaa Katajanokalle on ajaa/pysäköidä/purkaa/pakata/väistellä ratikoita. Mutta jos ei kokeile, ei voi tietää, ja parempi katsoa kuin katua ja muita kliseitä tähän. 

 

Messuilla oli lauantaina suorastaan vilkasta, vaikka kilpailijana oli kaunis, aurinkoinen ja lämmin syyspäivä. Messut saavat tsiljoona plussapistettä osastoilla kiertävästä kahvikärrystä: mikään ei olisi voinut ilahduttaa kahdelta iltapäivällä enempää kuin suoraan messuosastolle tuotu kahvi ja pulla. Sunnuntaina oli hiljaisempaa, mutta onneksi mukana oli - tietysti - käsityö, jota saattoi edistää hiljaisten hetkien aikana. Messujen aikana Lankamies toimi roudarina ja kuskina sekä Kolmevuotias auttoi parhaansa mukaan nappien järjestämisessä ja naisväen hurmaamisessa. 

Helsingin messuista ei mennyt kuin vajaa viikko, kun peräkärry lastattiin uudelleen täyteen lankaa ja suunnattiin kohti Seinäjokea. Pytingin messut olivat minulle totaalisen uusi tuttavuus: en ollut ollut siellä koskaan edes asiakkaana. 

Lauantaiaamuna ylimääräisiä sydämentykytyksiä aiheutti väärinkäsitys, jonka seurauksena messuosastoltamme puuttuivat rakenteet. Vaikka vika löytyi allekirjoittaneesta, messun järjestäjät reagoivat kiitettävän nopeasti, ja tuota pikaa osastollemme saatiin kuin saatiinkin seinät. Ja kaikesta sählingistä huolimatta saimme messuosaston pystytettyä ajoissa ennen kymmentä ja messujen avaamista. 

 

Ja voi vitsi, kuinka kivat messut ne olivatkaan! Kävijöitä riitti kaikille kolmelle päivälle ja osastoni oli ihan A-hallin lavan vieressä, missä oli ohjelmaa vähän väliä - ja vieläpä eri ohjelmaa eri päivinä, joten siihen ei ehtinyt näytteilleasettajakaan kyllästyä. Seinäjoelle tulemme kyllä ilman muuta ensi vuonna myös, jos vain meille järjestyy messuosasto. 

Nyt vedämme vähän henkeä ennen seuraavia messuja. Lokakuun puolessa välissä Lankamies lähtee ajamaan lankakärryn kanssa kohti Pohjois-Pohjanmaata - samaan aikaan kun minä ja Kolmevuotias teemme saman matkan VR:n kyydissä. Nähdään siis Oulussa! 

 


Jätä kommentti