Mistä puhun kun puhun neulomisesta

Jos pitäisi sanoa yksi asia, mikä on tyypillistä Neulovillalle, se olisi sukkalanka. Ja jos pitäisi sanoa toinenkin, niin se olisi värikkyys. Heikko kohtamme ovat räiskyvät, käsinvärjätyt langat - ja vielä parempaa, jos ne neuloutuvat hyvin lämpimiksi sukiksi. 

Mutta on Neulovillassa muutakin - kiinnostumme aina, kun tuote on valmistettu kierrätysmateriaalista, luonnonmukaisesti ja ihmisiä sekä ympäristöä kunnioittaen. Haluamme kuulla koko tarinan langan valmistuksesta - mistä kuidut tulevat, missä lanka kehrättiin ja miten se värjättiin. 

Kaikki langat Neulovillassa ovat luonnonkuituisia - ainoa poikkeus on sukkalangoissa vahvikkeena käytetty polyamidi. Puikot ja koukut ovat koivua tai bambua, napit ovat kookosta, helmiäistä tai puuta. 

  

Ihan alussa Neulovilla oli vain verkkokauppa ja edelleen verkkokauppa on se tärkein. Kaupan varasto oli omakotitalon työhuoneessa. Pikkuhiljaa toiminta kasvoi ja varasto paisui - ja sen suojelu pieniltä käsiltä ja kissan tassuilta alkoi käydä kovin hankalaksi kotioloissa. Niinpä Neulovilla muutti omaan kotiin, kylille kivijalkaan, Viialan torin laidalle. Tällä hetkellä kivijalka on auki aina perjantaisin. Perille löytää, kun etsii kotileipomon ja parturin välistä. 

Verkon ja kivijalan lisäksi Neulis näkyy messuilla ja festareilla - vuonna 2017 ainakin Jyväskylän neulefestareilla, Oulun kädentaitomessuilla ja Suomen kädentaidot -messuilla Tampereella. 

Neulovilla on yhtä kuin Paula, sukkien neulomiseen addiktoitunut diplomi-insinööri ja suutariopiskelija. Viimeksi mainitusta johtuen Neulovillan tiloihin onkin alkanut kerääntyä myös suutarinkoneita - täällä on täysin normaalia, että nahanohennuskoneen vieressä on virkkuukoukkuja ja jakkilankaa. 


Jätä kommentti