Kaksivärinen joustin - 52 sukanvartta

Kaksivärinen joustin on hiukan hidasta tehdä, eikä se jousta niin paljon kuin tavallinen joustinneule, mutta toimii kyllä hyvin vaikka lyhyiden sukkien vartena tai pidemmän varren alussa.  

Kuvan joustimessa on neulottu aina yksi oikein harmaalla, yksi nurin sinikirjavalla langalla. 

Kaksivärinen joustin - 52 sukanvartta

Neuleohjeiden noudattaminen on ollut minulle aina vähän työlästä – paperille tulostettu ohje hukkuu aanelospinoihin, käsityölehtien selaaminen on muka liian työlästä ja puhelimen pieneltä näytöltä kuvioiden lukeminen on ihan tolkuttoman vaikeaa.

Ihan tavallisten villasukkien tekeminen on neulomista parhaimmillaan: aivot narikkaan, silmukkaa toisen perään ja lopputulos on ihan varmasti mieluisa. Mutta kuka jaksaisi aina tehdä niitä tavallisia sukkia?

52 sukanvartta on elokuussa 2019 alkava haaste itselleni – julkaisen blogissa joka tiistai mallineuleen, joka sopii sukanvarteen ja joka on helppo oppia ulkoa.

Katso kaikki tähänastiset sukanvarret.  

Sinua saattaisi kiinnostaa myös

 • Kerrosrivinousu - 52 sukanvartta
  Kerrosrivinousu - 52 sukanvartta

  Kerrosrivinousussa pystyraidat saadaan aikaan nostetuilla silmukoilla.  1. kierros (harmaa): neulo kaikki silmukat oi...

 • Pitsijoustin - 52 sukanvartta
  Pitsijoustin - 52 sukanvartta

  Pitsijoustin näyttää hankalammalta kuin mitä on - tässä vuorottelevat oikea ja nurja, langankierrot sekä oikealle ja ...


3 kommenttia

 • Kiitos vastauksesta.

  KristiinaS
 • Moi – tässä blogissa ei valitettavasti ole tuollaista ohjetta, eikä mieleeni äkkiä tule sopivaa mallia – pistän korvan taakse, ja palaan asiaan, jos tulee mieleen vastaava malli.

  Neulovilla
 • Haulla en täältä löydä mutta onko kuitenkin: polvisukan ohje? Tarvitsen lähinnä sen tiedon, kuinka tiuhaan lisäyksiä tehdään pohkeeseen? Siis varpaista varteen mallissa. Lankana fingering, puikolla n. 2.25.
  Mä en koskaan onnistu löytämään just sitä mitä haen, en mistään.

  KristiinaS

Jätä kommentti